Zázračná lahvička Alpa


Alpa Francovka je téměř pro každého českého človíčka oblíbenou klasikou. Jistě se nenajde příliš mnoho domácností, kde by Alpa Francovka nebyla jednou z potřebných věcí ze základního vybavení každé domácí lékárničky. Seženete ji v každé lékárně, nebo drogérii. Nestojí příliš mnoho peněz, a je na všechny možné problémy, ať už zdravotní, nebo v domácnosti, které se občas vyskytnou. 
poranění ruky

Není určena ke konzumaci

Alpa francovka jako lihovina, a jako taková obsahuje:
·         Více než polovinu denaturovaného Etanolu neboli líh
·         Dále mentol.
·         Parfém.
·         Vodu.
·         Ethylacetát a ethylformiát.
V posledních letech se již vyrábějí i Alpy, které v sobě mají některou z přidaných hodnot. Podle těchto určitých složek jsou Francovky označeny názvy jako:
·         Lesana– Alpa, která obsahuje roztok s extraktem z borovicového jehličí.
·         Kaštan– Alpa, která obsahuje roztok s kaštanovým extraktem.
·         Kostival– Alpa, která obsahuje roztok s extraktem z kořene kostivalu.
·         Arnika– Alpa, která obsahuje bylinný extrakt z arniky.
·         Hřebíček– Alpa, která obsahuje extrakt z hřebíčku.
alkoholický nápoj

Alpu Francovku je ideální používat

ü  při revmatismu, kdy se vtírá do pokožky na postiženém místě
ü  při nachlazení a chřipce, kdy ji využijeme jako kloktadlo
ü  při bolestivých výronech, vymknutích a také naraženinách, kdy se vtírá do postiženého místa
ü  do koupelí jako osvěžující prostředek
ü  při drobných poraněních jako dezinfekční prostředek
ü  k výplachům úst
ü  po holení, kdy je s přídavkem vody vhodná jako pleťová voda k ošetření pleti
ü  napomáhá proti vzniku proleženin
ü  při bolesti zubů pomáhá potíráním postiženého místa
ü  při bolestech hlavy, kdy se přikládá jako obklad
Jistě by se našlo mnoho a mnoho dalších využití pro tuto báječnou lahvičku. Existuje mnoho lidových způsobů, jak používat Alpu a její všestranné účinky. Můžeme z nich uvést například:
ü  Při žaludečních nevolnostech podávat na kostce cukru.
ü  K odstraňování dětských vší smíchaná společně s olejem.

About the author /